ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Покладання вінків до пам'ятника
Покладання вінків до пам'ятника


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Вдосконалюються знання і навички прикарпатських кардіологів

18.11.2019
14:45
Всі новини
На базі Івано-Франківської обласної клінічної лікарні відбулося засідання Клубу сімейного лікаря, терапевта, кардіолога «Доказова медицина в клініці внутрішніх хвороб та сімейній медицині 2019».

Захід організували Міністерство охорони здоров’я України, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, ГО «Асоціація серцево-судинної допомоги сімейної медицини», департамент охорони здоров’я облдержадміністрації, Івано-Франківський національний медичний університет, Ukraine Rotary club «Київ-Столиця». Участь в заході взяли лікарі загальної практики сімейної медицини, терапевти, кардіологи, ендокринологи і нефрологи.

«У зв’язку з реформуванням медицини всіх ланок ми зробили «Клуб сімейного лікаря і кардіоклуб» для підвищення рівня знань лікарів, – каже заслужений лікар України, завідувач кафедри кардіології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика Марина Долженко. – Тому вже п’ять років поспіль ми їздимо по Україні і проводимо майстер-класи в невеликих групах, де відбуваються інтерактивні розбори клінічних випадків хворих. Завдяки цьому, лікарі вчаться застосовувати міжнародні рекомендації з доказової медицини для лікування своїх пацієнтів. Нам завжди приємно приїжджати на Івано-Франківщину. Тут дуже високий рівень знань у лікарів. Бачимо як стрімко вдосконалюються знання та навички прикарпатських кардіологів, – відзначає Марина Долженко.

З доповідями виступали провідні фахівці кардіології України. Захід був цікавий і корисний тим, що крім лекцій, проводились й практичні заняття, паралельно з якими учасники здавали тести.

На проблемах порушення ритму в практиці сімейного лікаря акцентував професор Нестор Середюк. Поради лікарям давала Марина Долженко. Вона розповіла про імплементацію рекомендацій ESC з ведення хворих на ГКС з підйомом сегменту ST. MINOCA. Також модератори провели три загальні майстер-класи, які передбачали розбір конкретних клінічних випадків, а саме:

- рекомендації ESC з хронічного коронарного синдрому 2019 року. (М. Долженко);

- коли потрібні антибіотики резерву при негоспітальній пневмонії на амбулаторному етапі (С. Симонова);

- профілактика гастроінтестінальних ускладнень під час подвійної антитромбоцитарної терапії. (В. Міщука).

Також майстер-класи проводили й в окремих сформованих групах:

- лікування хворого з артеріальною гіпертензією та хронічним синдромом за Європейськими рекомендаціями 2018-2019 рр. (М. Долженко);

- хворий з АГ та ІХС: чи реально попередити ускладнення? (І. Давидової).

Асистент кафедри Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика Віталій Несукай провів тренінг із серцево-легеневої реанімації. Учасники, які успішно пройшли тестові завдання, отримали сертифікати.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження