ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Мінцифри планує додати ще два COVID-документи у «Дію»

05.10.2021
20:40
Всі новини
У Міністерстві цифрової трансформації планують запровадити у «Дії» ще два види електронних документів щодо COVID-19 – сертифікат про результати ПЛР-тестування та сертифікат про те, що громадянин перехворів і одужав від коронавірусу.

Про це повідомив перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексій Вискуб, передає “Укрінформ”.

«Наразі спільно з МОЗ ми вже поступово тестуємо цифрові COVID-сертифікати для ПЛР-тестування, тобто такий сертифікат також з’явиться у «Дії». І також фактично розпочинаємо тестування COVID-сертифікатів для тих, хто перехворів і одужав від коронавірусу, і такі сертифікати також з’являться у «Дії», – зазначив Вискуб.

Також він виключив можливість масового внесення неправдивих відомостей про вакцинацію від коронавірусу до відповідних електронних баз даних.

«Правила формування цифрових сертифікатів дуже складні і ретельні, але такі складні правила існують, щоб унеможливити внесення недостовірних даних до відповідних електронних баз інформації. Зрозуміло, що дані може внести лише той лікар, який вакцинував. І кожен запис до електронної системи охорони здоров’я – він підписується особистим електронним підписом лікаря. Тобто, можливість внести пачками дані про вакцинацію або внести не лікарем – взагалі не існує», – запевнив Вискуб.

Також він сказав, що нині дуже багато країн ЄС використовують ці COVID-сертифікати не лише при перетині кордону, а також усередині країн – при відвідуванні музеїв і навіть при відвідуванні кафе і ресторанів.

«І цілком імовірно, що у нашому найближчому майбутньому також будуть запроваджені подібні правила, і для цього потрібно бути готовим», – зазначив заступник очільника Мінцифри.

Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження