ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Карантинні реалії Прикарпаття. На самоізоляції – учні 131-го класу

25.09.2020
8:00
Суспільство

З початку навчального року у прикарпатських школах на COVID-19 захворіло 34 учні та 77 вчителів, на самоізоляцію пішов 131 клас – 2 697 школярів, а також 366 працівників, а в дистанційному режимі роботи працював 181 заклад освіти.

Такі дані департаменту освіти науки і молодіжної політики Івано-Франківської ОДА на 21 вересня. пише газета Галичина.

Зокрема, за попередню добу на коронавірусну інфекцію захворіло 3 учнів, 15 педагогів, на самоізоляцію відправили 31 клас, 772 учні, 105 працівників, а також один заклад освіти Надвірнянського району перейшов на дистанційний формат навчання. Як свідчить статистика, з кожним днем роботи закладів освіти кількість учнів, вчителів, класів, шкіл, які переходять на віддалене навчання у зв’язку з хворобою, збільшується.

Зокрема, на самоізоляцію відправили класи шкіл Печиніжинської, Брошнів-Осадської, Верхнянської, Матеївецької, Нижньовербізької, Заболотівської, Витвицької, Олешанської, Делятинської, Тлумацької ОТГ, Надвірнянського, Снятинського, Коломийського, Галицького, Богородчанського, Верховинського, Рогатинського, Городенківського районів.

Директор департаменту освіти, науки і молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович наголошує, що значно частіше клас чи школа йде на самоізоляцію через хворобу вчителя, ніж учнів, адже дорослі більше контактують з соціумом, ніж діти. І додає, що велику роль у налагодженні процесів направлення учнів, вчителів, класів та шкіл на самоізоляцію відіграло те, що тепер лабораторні центри роблять ПЛР-тести впродовж доби. «Клас чи школа можуть піти на самоізоляцію лише тоді, коли є лабораторно підтверджений діагноз – чим швидше роблять аналіз, тим оперативніше можна реагувати на ту чи іншу ситуацію», – наголошує він.

Щодо труднощів, котрі виникають у процесі вимушеної самоізоляції учасників навчального процесу, то Віктор Кімакович зауважує, що на вчителів, які мають очні уроки і повинні вести дистанційне навчання в класі на самоізоляції, лягає додаткове навантаження. Крім того, дирекція закладу має організувати у школі паралельно звичайний і дистанційний навчальний процес. А це доволі непросто. Також складнощі полягають у тому, що коли вчителі йдуть на самоізоляцію, а школа – ні, то додаткове навантаження лягає на директорів закладів освіти, адже вони мають знайти йому заміну в стислі терміни.

Пандемія COVID-19 повністю змінила звичне русло роботи освітньої галузі. За словами В. Кімаковича, зокрема зміни торкнулися проведення учнівських олімпіад, масових заходів, відзначень, державних підсумкових атестацій, роботи позашкільних закладів освіти, а також термінів проведення зовнішнього незалежного оцінювання, вступної кампанії, зарахування учнів до закладів професійно-технічної освіти, коледжів тощо. «Увесь світ живе в таких умовах, нам потрібно гнучко пристосовуватися до нових реалій, змінювати модель навчання», – підкреслив пан Віктор.

Оскільки педагог – професія творча, до вирішення непростих ситуацій у зв’язку з пандемією освітяни й підходять нестандартно. «Ми всі робимо це вперше, якщо є якісь недоліки, виправлятимемо їх у процесі. Звичайно, не все вдається, є тенденції, які складно передбачити. Буває, що у школі один вчитель захворів, а буває, що одразу п’ять – це зовсім різні виклики», – наголосив чільник профільного підрозділу ОДА.

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження