ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У міській поліклініці Калуша запрацював модернізований цифровий рентгенапарат

09.10.2019
11:20
Всі новини

З початку жовтня у Калуському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги запрацював модернізований цифровий рентгенапарат для дослідження легень.

Як повідомив головний лікар поліклініки Михайло Гаврилишин, роботи з оцифрування старого флюорографа провела київська фірма «Телеоптіка», яка перемогла в тендері. Вартість обладнання, монтажу та навчання персоналу обійшлася у 542 тисячі гривень, інформує “Калуш ФМ”.

За словами Михайла Гаврилишина, модернізація цифрового ренгенапарата дає змогу оптимізувати роботу рентгенвідділу поліклініки. Тепер знімок можна отримати через 10 секунд після обстеження, тож є можливість прийняти набагато більшу кількість пацієнтів.

Разом з тим покращується якість діагностики, а також на 40% зменшується опромінення людини. Відчутною буде і економія на матеріалах, адже тепер вже не треба закуповувати флюороплівку, проявники, фіксажі.

- За рік економія орієнтовно становитиме 25% від вартості проведених робіт, –  зауважує Михайло Богданович. – Змінімізується також роль людського фактора при проведенні досліджень, зокрема недопроявка, артефакти на плівці, перефіксаж й ін., а відповідно якіснішою буде й діагностика.

Разом з тим головний лікар закладу додає, що проєкт з оцифрування флюорографа їм вдалося реалізувати завдяки ініціативі міського голови та депутатського корпусу:

- Сподіваємося, що міська рада і надалі сприятиме виділенню фінансування на впровадження цифрових технологій в поліклініці, адже це робиться на благо жителів міста.   

Задоволені модернізацією обладнання і працівники відділу. Так, рентгенлаборант Марія Лавриненко каже, що тепер працювати набагато легше. Вже не потрібно проявляти щодня метри плівки, розрізати, висушувати. За 10 секунд на моніторі комп’ютера є якісний знімок, який відразу перекидають рентгенологу, щоб зробив опис.  



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження