ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Відомий шеф-кухар у Франківську закликав експериментувати зі шкільним меню

17.09.2019
13:39
Всі новини
Сьогодні, 17 вересня, відомий шеф-кухар і кулінарний експерт Євген Клопотенко поспілкувався з франківцями та презентував проект «Нове шкільне харчування».

Як зауважив директор департаменту освіти Ігор Максимчук, сьогодні нова система харчування частково впроваджується у всіх школах міста, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Ми маємо 42 заклади загальної середньої освіти, тож запровадити відразу у всіх нове харчування не можливо. Елементи харчування за Клопотенком є у всіх закладах. Проте ми визначили чотири пілотні навчальні заклади: угорницька школа, два ліцеї імені Романа Гурика та імені Романа Шухевича і школа-гімназія №3 де запроваджуємо нову систему. Є гарні відгуки від батьків і школярів. Ці страви користуються популярністю серед дітей. Хоча традиційні страви ми також не викидаємо з меню",- пояснив головний освітянин міста.

В департаменті зауважують, що цього року змінювати вартість харчування не будуть, але надалі плануть обговорювати це питання з підприємцями і батьками.

За словами мами двох школярів Тетяни Твардовської, її діти задоволені харчуванням.

"Чула багато відгуків і від інших дітей, що нове меню дуже смачне. Особисто я знайома з кулінарною творчістю Євгена і рада, що саме він розробляв це меню. Хочеться, щоб діти їли не звичайну гречку чи макарони, а щось цікавіше і корисніше",- каже мама.

Під час спілкування з франківцями Євген Клопотенко зауважив, що його головна мета, щоб діти полюбили їдальні і харчувалися здорово.

"Я людина, яка хоче їсти українську їжу. Ця їжа яка зараз в їдальнях - це спадок радянщини. У кого не спитаєш, у всіх дуже погані спогади про шкільні їдальні. Тому я хочу, щоб кількість дітей, які харчуються в їдальні стала більшою. У кухарів добре серце, але застаріла база рецептів в голові. Додати цукор до борщу - це нормально, а варення - вже страшно. Тому, найголовніше - це новий підхід. Коли діти побачать зміни, вони повірять і захочуть ходити в їдальні",- каже відомий кухар.

Євген Клопотенко каже, що наразі найпопулярнішими серед дітей є три страви: нагетси, суп мінестроне та салат з зеленим горошком, буряком і макароном.

"Моя мама завуч в школі, тому я знаю, що там відбувається. Я не можу відразу змінити все, але роблю все, що від мене залежить. Було дуже приємно, коли в Одесі я побачив, що діти стоять в черзі у столовій, щоб взяти нові страви",- зізнається кухар.

Шеф-кухар пригадує, що дуже не любив харчуватися в шкільній їдальні. Тож коли переміг в шоу, зрозумів, що це його шанс змінити культуру харчування в школі.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження