ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Через мільйонні борги комунальників Івано-Франківськ може залишитись без тепла

20.02.2018
9:45
Всі новини

Через мільйонні борги ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія" та ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" газовики вже 22 лютого обіцяють обмежити цим компаніям постачання газу.

Про це інформує прес-служба ПАТ "Івано-Франківськгаз".

Тільки за розподіл газу компанії не сплатили 2,6 млн грн та 11,3 млн грн відповідно. Крім того, компанія "СТЕК" не має підтверджених обсягів природного газу (тобто так званих номінацій), йдеться у повідомленні компанії.

"Минулого місяця СТЕК здійснювала відбір газу без підтверджених обсягів споживання. Такими діями тепловики нанесли нашому підприємству збитки в розмірі 36 млн грн. Це штрафні санкції, які до нас застосував "Укртрансгаз" за розбалансування системи. Цього місяця ситуація повторюється. СТЕК знову не оформила свої взаємовідносини з постачальником газу", – розповідає комерційний директор ПАТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик.

"Івано-Франківськгаз" щомісяця звітує перед оператором газотранспортної системи "Укртрансгаз" про обсяги розподіленого споживачам газу. Якщо виробник тепла відбирає газ з системи без номінації, то цей обсяг вважається несанкціоновано спожитим. В такому випадку "Укртрансгаз" застосовує санкції вже до "Івано-Франківськгазу".

Сумарний борг за послуги розподілу газу компаній СТЕК та Теплокомуненерго складає майже 14 млн грн. Про необхідність погашення боргів газорозподільна компанія попереджала тепловиків з грудня. Про проблеми теплопостачальних компаній "Івано-Франківськгаз" неодноразово повідомляв міського голову та обласну державну адміністрацію. Однак питання і досі не вирішене.

Тож якщо до середи тепловики не розрахуються з боргами і у СТЕК не буде номінацій – газорозподільна компанія з 22 лютого змушена буде обмежити постачання блакитного палива шляхом зменшення подачі природного газу на котельні.

Раніше, 30 січня, через заборгованість теплопостачального підприємства місто Славутич Київської області відключили від газопостачання. А 1 лютого 2018 року через борги без опалення залишилися мешканці міста Сміла на Черкащині.

Нагадаємо, синоптики попереджають, що до кінця цього тижня в Україні буде холодно. На вихідних в Західній Україні очікують до 15-17 градусів морозу.

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження