ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В Івано-Франківську встановлять пам'ятник знаменитому земляку Артуру Бернсу (фото)

15.09.2017
16:40
Суспільство

Фото пам'ятника Артуру Бернсу в майстерні

 

В Івано-Франківську підходить до завершення виготовлення пам'ятника одному із найвпливовіших фінансистів світу, раднику кількох президентів США, голові Федеральної Резервної Системи, а також послу США у Західній Німеччині -  Артуру Бернсу.

Пам'ятник приватні меценати планують встановити в фортечному провулку, яким ще маленьким прогулювався Артур Бернс, пише фіртка.

Артур Бернс на пам'ятнику буде зображений сидячим на лавочці, з тростиною та циліндром - так він виглядав в роки своєї зрілості в США. Цей пам'ятник, за задумом ініціаторів, має символізувати повернення Артура Бернса в Івано-Франківськ. А ще глибше - повернення Івано-Франківську мудрості та успішності, перспектив та конкурентності в сучасному світі...

Мало-хто із сучасників знає, що цей впливовий американець народився і провів дитинство в Івано-Франківську – тоді Станиславові.

В мережі Інтернет на українській чи російській мовах про відомого галичанина інформації не так і багато, здебільшого офіціоз – народився, навчався, працював, помер.

Про те, своїми знаннями про нього вже зараз ми можемо завдячувати франківському журналісту Богдану Скаврону, якому вдалося привідкрити завісу життя Бернса для широкого загалу.

Артур Бернс народився 27 квітня 1904 року в Станиславові. 

Його батько до Першої світової війни торгував у теперішньому Івано-Франківську борошном, а мати – після одруження переїхала до Станиславова із Солотвина.

Дитинство майбутнього фінансового генія пройшло у будинку №5 на площі Ринок, де проживала його сім’я. Житло вони винаймали у власника тисменицької фабрики дріжджів. Цей будинок зберігся в Івано-Франківську до сьогоднішнього дня. Навіть під тим самим номером. Проте зараз він перебуває в жахливому стані і руйнується.

На відкриття пам'ятника організатори планують запросити Посла США в Україні Мері Йованович та діючого директора Фдеральної резервної системи США - Джанет Йєллен.

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження