ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Літературна агенція "Discursus" збирає історії про зразкових священиків

07.10.2016
16:52
Культура
Прикарпатська літературна агенція "Discursus" готує нову книгу, для якої оголосили прийом історій про священиків, котрі є прикладом служіння і зразком для парафіян.
Керівник видавництва "Discursus" Василь Карп’юк розповів Cultprostir, чому виникла ідея створення такої книжки: "Ми звикли бачити у ЗМІ скандальні матеріали про священиків. Пресі потрібен скандал для рейтингів, а черговий мерседес якогось священнослужителя є інформаційним приводом. Такі негативні приклади сильно впливають на суспільство. Доходить до того, що церкву починають асоціювати з грішними священиками, тому не бажають мати з нею нічого спільного і відмежовуються від духовності.

Водночас є інша сторона священика – служіння Богу і людям. Це його пряме покликання і те, чим він насправді має займатися".

За словами Василя, існує багато священнослужителів, які не лише добре виконують свої обов'язки, "а є християнами, до яких хочеться тягнутися, на яких хочеться бути схожими". "І таких більше, ніж скандальних. Але їхня діяльність тихіша, їх не побачити на центральних телеканалах", – каже ініціатор проекту.

Свої тексти про священиків уже надали письменники Петро Мідянка, Христя Венгринюк, Дзвінка Матіяш і Назарій Заноз.

Василь розповідає, що за добу після повідомлення про прийом текстів кількість авторів подвоїлася: "У когось вже є готові тексти, хтось має про кого написати".

Агентство "Discursus" пропонує надсилати свої історії про зразкових священиків на пошту ladiscursus@gmail.com. Це має бути текст у жанрі есе-нарис обсягом 4-5 тисяч знаків, який повинен містити основні події біографії та зворушливі епізоди з життя героя. До тексту бажано докласти кілька світлин отця.

"Прийом текстів до книжки триває до 1 грудня, тому я певен, що в нас назбирається хороша книга живих історій служіння, які надихають і зміцнюють віру", – зазначив Василь Карп’юк.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження