ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Екологи Прикарпаття перевірили стан води в Дністрі

07.10.2015
8:45
Всі новини
На Прикарпатті проводять оцінку якості поверхневих вод головних річкових басейнів області.

В управлінні екології та природних ресурсів облдержадміністрації розповідають, що така оцінка, за гідрохімічними показниками у області, здійснювалась на основі аналізу середньомісячних величин гідрохімічних показників у порівнянні з відповідними значеннями їх граничнодопустимих концентрацій (ГДК) та фоновими показниками.

Зокрема дослідження якості води р. Дністер у звітний період проводилися у чотирьох створах – у створі в м. Галич на території Івано-Франківської області, на кордоні з Львівською областю у створі в с. Сівка Войнилівська, на кордоні з Чернівецькою та Тернопільською областями у створах в с. Устечко та в с. Довге.

За даними гідрохімічних досліджень встановлено, що середні величини показників якості води у річці Дністер не перевищують ГДК. Протягом останніх років спостерігалася тенденція до їх зниження, а за 2012 – 2014 роки показники стабілізувалися.

З чотирьох створів спостережень за станом якості води на р. Дністер, максимальні значення забруднюючих речовин зафіксовані у створі в с.Устечко, вміст солей в 1,4 рази вищий в порівнянні з їх вмістом у створах в м. Галич та в с. Довге.

„Води в р. Дністер у створі в с.Устечко, за еколого-санітарними критеріями, є ІІІ класу 4 категорії і за їх станом – „задовільні”, за ступенем чистоти – „слабко забруднені”, а в цілому, відповідно до Методики екологічної оцінки якості поверхневих вод, за відповідними категоріями води в річці – ІІ класу якості, 3 категорії і за їх станом – „добрі”, а за ступенем чистоти – „досить чисті”.

"Аналіз значень блокових індексів показує, що в р. Дністер забруднення води проходить в основному за еколого-санітарними показниками – біогенними речовинами і надмірною кількістю органічних речовин природного походження”, – наголосив керівник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ріяфет Гасимов.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження