ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В Івано-Франківську складатимуть рейтинг роботи маршруток

01.07.2015
15:50
Всі новини

Від 10 червня складено більше сотні актів на івано-франіквських перевізників. І вибіркові перевірки проводяться працівниками відділу транспорту і зв'язку кожного дня.

Про це у ЧАТ-конференції на Фіртці повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку МВК Михайло Смушак.

"По кожному випадку в перевізника береться письмове пояснення і далі вже приймається відповідне рішення - від усного попередження і аж до подання на розірвання угоди", - пояснює посадовець.

За його словами, зараз Департаментом розроблено проект рішення "Про систему стягнень та рейтингового оцінювання роботи перевізників пасажирів у місті Івано-Франківську", який передбачає залежно від порушення, три види стягнень до перевізників - адміністративні, фінансові та розірвання угоди.

"Адміністративні заходи, наприклад, передбачають - зобов'язання перевізника перевозити пасажирів за удвічі нижчим тарифом, або взагалі безкоштовно, протягом одного, двох, трьох днів, тижня, місяця. Фінансові - передбачають накладення на перевізників штрафів, які будуть сплачуватися до міського бюджету і які використовуватимуться виключно на розвиток інфраструктури громадського транспорту - будівництво, ремонт, реконструкцію зупинок; встановлення та ремонт дорожніх знаків; ремонт та заміну світлофорів тощо. Наприклад, зупинився водій на переході - штраф перевізнику - 100 неоподатковуваних мінімуми громадян; з'їхав швидше з маршруту - один день возить мешканців за тарифом 2 грн.; систематично порушує правила (три рази те саме порушення), або не виконує в зазначений термін накладені адміністративні або фінансові стягнення - розірвання угоди", - пояснює Смушак.

Також рішення передбачає складення щомісячного рейтингу роботи перевізників в балах. І головне, вся інформація і про порушення та штрафи, і рейтинги має бути загальнодоступною.

"Таке рішення є необхідне, оскільки чинна система - три акти, розірвання угоди дуже негнучка і керуючись нею, ми конкурси на перевезення мали б проводити круглорічно, бо акт можна складати за будь-яке порушення. Але чи виграє від того пересічний пасажир, якого не має хвилювати чи провела влада конкурс, він має бути впевнений, що зможе вчасно і безпечно доїхати від місця перебування - до місця призначення. Зараз дане рішення узгоджується з юристами і після цього буде внесено на розгляд виконавчого комітету", - резюмував комунальник.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження