ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Микола Палійчук відвідав фестиваль „Покутські джерела”

17.08.2009
14:30
ОДА
Культура

Цими вихідними Городенка приймала другий відкритий обласний покутський фестиваль аматорського мистецтва „Покутські джерела”. Фестиваль, що тривав два дні зібрав мистецькі колективи з п’яти покутських районів Івано-Франківської області (Городенківський, Тлумацький, Тисменицький, Коломийський, Снятинський), а також гостей з Ратнівського району Рівненської області та з Польщі.

Відкриваючи „Покутські джерела”, голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук зазначив, що „ я дуже зворушений патріотизмом, тим патріотичним духом, який панує на цій чудовій унікальній українській землі. Надзвичайно приємно, що тут пам’ятають своїх героїв. Ви пам’ятаєте тих людей, котрі завжди боролися за незалежність і волю України...»



Голова облдержадміністрації побажав усім покутянам міцного здоров’я, щастя, успіхів у всьому та примноження унікальних національних традицій.

Також Микола Палійчук подякував духовенству краю та усій громаді покутського регіону за висловлену позицію стосовно звернення Президента Російської Федерації Дмітрія Медвєдєва.

Під час урочистого відкриття фестивалю відбулось нагородження кращих представників регіону. Так, почесною відзнакою „За розвиток регіону” був нагороджений голова Городенківської РДА Василь Ємчук, медаллю „За заслуги перед Прикарпаттям” ІІІ ступеня нагороджено голову Городенківської районної ради Богдана Кобилянського, такою ж медаллю було нагороджено й завідувача кафедри політології Прикарпатського національного університету ім.В. Стефаника Василя Марчука. Також видатних покутян було нагороджено спільними грамотами голови ОДА та обласної ради.

Родзинкою фестивалю, окрім виставки виробів народних умільців та святкового концерту за участю зірок української естради, стало відкриття етнографічного музею „Покуття”. Музей відкрили у одному з найстаріших приміщень міста Городенки – колишньому Будинку вчителя, який спеціально відреставрували та зробили в ньому євроремонт. Наразі в музеї „Покуття” знаходяться експонати лише з Городенківського району, але в найближчому часі дирекція обіцяє поповнити фонд і експонатами з інших покутських районів задля чого передбачається розширити музейні площі.

Загалом Микола Палійчук висловив думку, що подібні фестивалі вкрай потрібні. „На покутській землі люди цілий рік тяжко працюють в сільському господарстві. Я думаю їм потрібно мати такий день, коли б всі могли зібратись посвяткувати, спекти хліб з нового урожаю. Крім того ми не тільки співаємо, танцюємо та веселимось – ми відкриваємо музей, випускаємо книжки про Покуття, в яких розповідається про вихідців з цього краю. Людей, що не тільки доклались до розвитку свого краю, але й прославляли та прославляють цілу Україну”,- відзначив голова ОДА.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження