ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Хижак кольору сонця

26.04.2007
18:27
Галицький Кореспондент
Суспільство


"Вони уособлюють нову автомобільну расу, змушують захоплюватися, мріяти, прислухатися до них. Вони розуміються на красі та стилі, вони здатні захоплювати наші серця", — так писали про машини, представлені на торішньому Київському міжнародному автосалоні SIA. Серед них був і яскраво-жовтий "Хижак" з Коломиї.
"ХИЖАК"приїхав зі столиці переможцем спеціалізованої виставки "Авто-Ексклюзив", яка проходила в рамках салону. Серед інших ретро— та тюнінгованих автомобілів його відзначили за оригінальну зовнішність, конструкторське рішення і прохідність. Усе це — справа рук власника машини, коломиянина Василя Паландюка. На SIA-2007, який проходитиме 23-27 травня, цей автомобіль має особливий статус — його запросили відкрити і представляти салон.
Про таких людей, як Василь Паландюк, кажуть однозначно: "золоті руки". В нашому випадку можна додати — і "золота голова". Інакша не могла би придумати і втілити цей проект — суперсучасний джип на базі старенького військовика-"газона".
Якщо коротко і так, щоби не "здати" ноу-хау, то "Хижак" має ходову ГАЗ-66 і мерседесівський двигун 6,0. Здатний розвивати швидкість 95 км/год. У двох кабінах досить місця для десятьох. У кузов уміщаються три мотоцикли (остання обставина — принципова, але про це пізніше.) Обладнаний спеціальним захистом, лебідками, прожекторами, позашляховик вільно долає річки глибиною півтора метри і підйоми в шістдесят градусів. У якості експерименту пан Василь виїздив ним на Піп-Іван, Петрос, Близниці і Жандарми.
На створення машини чоловік витратив два роки і близько 10 тис. доларів. Майстерня — власний гараж. Увесь тюнінг — виключно ручна робота, ніяких станків. Сам інженер, сам дизайнер, сам випробовувач. "Робив, що називається, на коліні. Коли якісь деталі не підходили, знімав і переробляв. Так дібрав резину, — розповідає Василь Паландюк. — Найкраще підійшли т.зв. радіальні покришки, що їх зазвичай встановлюють на автобусах, які долають гірське бездоріжжя".
Відкриємо таємницю: "Хижак" народився як сімейний і клубний автомобіль. Насправді основне захоплення пана Василя — мотоцикли. На своєму "Кавасакі-650" він ганяє туристичними стежками Карпат, а у складі коломийського мотоклубу "Карпати" бере участь у змаганнях. Торік був третім у всеукраїнському ендуру, готується до наступних перегонів. "Ендуру, кільцева гонка лісовою трасою (довжина 80 км), цього року пройде на коломийській Гуцульщині 12 серпня, — розповідає чоловік. — Мотоклуб "Карпати" узявся відновити традиційні, популярні в середині 80-х, турніри з ендуру. Інтерес до них — дуже великий, адже такі змагання постійно проводяться і в Польщі, і в Словаччині. Це дозволило заявити другі по рахунку перегони в статусі міжнародних. Гонщики боротимуться за Кубок Центральної Європи". А до чого тут "Хижак"? Цим авто мотоклуб виїздить на збори, часто — разом з родинами. "Поки жінки й діти ходять у гриби і готують шашлики, чоловіки на мотоциклах тренуються. Нам добре і "половинки" задоволені", — посміхається пан Василь.
Історія з машиною має продовження. Позашляховиком зацікавилася відома автофірма — виробники мають намір придбати авторське право, щоб випускати подібні авто. А пан Василь тимчасом збирає деталі. "Руки сверблять", — зізнається він. У тому ж таки гаражі, на тому ж таки коліні буде робитися інше авто — "всюдихід" з турбодвигуном. Виглядатиме нова машина як класичний японський джип, хоч її тюнінгують з "Фольксвагена". "Практично кожен автомобіль можна зробити позашляховиком, якщо додати потрібні деталі, — стверджує пан Василь. — Ну а кузов — це вже ваша фантазія..."
В іншій країні Василь Паландюк, водій за фахом, приватний підприємець, що випікає цеглу і хліб, був би багатою людиною лише як кріейтор. Автофірми змагалися би за його ідеї, які повністю відповідають новітній концепції випуску автомобілів з яскравою індивідуальністю. Очевидно, українське автовиробництво такого не передбачає.


Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження