11 Січня 2021    джерело:     розділ: Всі новини
На антикоронавірусну програму в Калуші виділили мільйон гривень

Наприкінці грудня Калуська міська рада затвердила програму забезпечення карантинних заходів та протидії захворюванню на COVID-19 на території Калуської міської територіальної громади у 2021 році.

Бюджет програми — 1 мільйон гривень, пишуть Вікна.

Кошти розподілені на два напрямки: заходи, спрямовані на недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID–19 на території Калуської міської територіальної громади — 0,5 млн гривень та така ж сума — для надання одноразових грошових допомог у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України коронавірусної інфекції, громадянам, що опинились у складних життєвих обставинах.

Така є програма на 2020 рік була затверджена у квітні з бюджетом понад 3 млн гривень. Впродовж року до програми вносилися і зміни і її обсяг фінансування склав близько 2,2 млн гривень.

У минулому році кошти програми виділялися на дезінфекцію доріг і проїздів, під’їздів житлових будинків і прибудинкової території (управляючим компаніям і ЖЕО), на стимулюючі виплати медичних працівникам, які працюють з пацієнтами з коронавірусною хворобою COVID-19 або з підозрою на неї, на забезпечення пасажирських перевезень спецрейсами тощо.

Також програмою 2020 року було передбачено 500 тис. гривень на виплату одноразових грошових допомог мешканцям громади. Нагадаємо, розмір допомоги — від 500 до 2000 гривень. Починаючи з травня впродовж минулого року допомогу виділили для 269-ти мешканців громади на загальну суму понад 330,5 тис. гривень.

Згідно із затвердженим наприкінці квітня порядком надання одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, така допомога виплачується людям, які зареєстровані і проживають в місті Калуші та в населених пунктах, на які поширюються повноваження Калуської міської ради.

Отримувачі допомоги мають перебувати на обліку в центрі зайнятості та на момент звернення за допомогою перебувати в складних життєвих обставинах.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.