12 Листопада 2020    джерело:     розділ: Суспільство
Прикарпатка стала переможницею премії "Для жінок у науці"

Вчора оголосили імена трьох лауреаток з десяти переможниць Премії L’Oréal-UNESCO “Для жінок у науці” у 2020 році. Однією з них стала доцентка кафедри хімії факультету природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Тетяна Татарчук.

До трійки переможниць Премії також увійшли Ольга Копач (Інститут фізіології ім. О. О. Богомольця НАН України) та Марина Нестеренко (Інститут математики НАН України).

Нагадаємо, Тетяна Татарчук має індекс Гірша 20, більше 1100 цитувань та понад 50 наукових публікацій (згідно з наукометричною бази даних Scopus). Науковиця очолює Навчально-науковий центр хімічного матеріалознавства та нанотехнологій. Тетяна Татарчук отримала можливість реалізувати у 2020-2021 рр. двосторонній українсько-польський науковий проєкт «Фотокаталітичні гібридні системи для очищення води» спільно із науковцями Ягеллонського університету м. Краків (Республіка Польща).

У 2018 році була запроваджена Українська Премія, яка є частиною глобальної Програми L’ORÉAL-ЮНЕСКО «Для жінок у науці». З 1998 року Фонд L’Oréal та Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки й культури (ЮНЕСКО) докладають зусиль, щоб підтримати та відзначити талановитих жінок-науковців та заохотити молодих жінок обирати наукові професії та допомагати їм у їхній кар’єрі.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.