16 Жовтня 2020    джерело:     розділ: Всі новини
Дітки із Лісного Хлібичина мають новий дитсадок

Сьогодні у селі Лісний Хлібичин, що на Коломийщині, запрацював дитячий садочок «Дивосвіт». На урочисте відкриття освітнього закладу завітав голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів, керівники району, депутати обласної та районної рад, дітвора та батьки майбутніх вихованців.

«Будівництво дитячого садка на 40 місць розпочалося ще у 2012 році. За цей час було проведено деякі роботи на об’єкті, кілька разів вносилися зміни до технічно-кошторисної документації. Однак через відсутність фінансування, завершити будівництво не вдавалося, – зазначив Віталій Федорів. – Завдяки Національній програмі «Велике будівництво» та спільним зусиллям влади і громади  дітки Лісного Хлібичина врешті отримали довгоочікувану можливість відвідувати дошкільний заклад».

Загальна кошторисна вартість об’єкта склала майже 10 мільйонів гривень, з яких 5,5 мільйони гривень – це фінансовий ресурс Державного фонду регіонального  розвитку, решта – кошти обласного та районного бюджетів, а також підтримка меценатів та благодійників.

Зазначимо, що це вже сьомий об’єкт, збудований на Прикарпатті у рамках програми «Велике будівництво».




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.