16 Жовтня 2020    джерело:     розділ: Всі новини
У ПНУ почнуть читати тренінги, які допоможуть уникнути суїцидів в установах покарань

Прикарпатський університет започаткував новий напрям роботи – тренінги з психології конфліктів та суїцидальної поведінки серед осіб, які відбувають покарання в установах виконання покарань.

Перед початком роботи відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Західним міжрегіональним управлінням з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України. Відповідний документ підписали ректор університету Ігор Цепенда та начальник Західного міжрегіонального управління Віктор Кощинець.

Основним напрямом партнерства є співпраця у сфері освіти, підвищення професійної підготовки персоналу, підвищення кваліфікації, практичного навчання, інформаційно-консультативної діяльності правового регулювання.

«Дуже важливий для всіх нас захід. Адже, на перший погляд, стажування та тренінги – вони уже ввійшли в наше життя, але, з іншого боку, ми ще раз цим самим підкреслюємо роль університетів, яка полягає в тому, щоб не лише давати освіту молодим людям, а й брати на себе великі зобов’язання перед суспільством – давати освіту впродовж життя», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Він наголосив, що започаткований проєкт стане моделлю для багатьох інших проєктів, які будуть пов’язані зі співпрацею університету з різними інституціями. На думку ректора, синергія, з одного боку, теоретиків-науковців, а з другого, – практиків, дасть добрі результати для обох сторін.

15-16 жовтня у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю на базі Центру інноваційних освітніх технологій PNU EcoSystem Прикарпатського національного університету пройде серія тренінгів для заступників начальників із соціально-виховної та психологічної служби установ Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України з Івано-Франківської, Волинської, Рівненської, Закарпатської, Львівської та Тернопільської областей. Тренерами виступають науковці-психологи факультету психології Прикарпатського університету. Тематика роботи тренінгів стосуватиметься питань психології конфліктів та суїцидальної поведінки серед осіб, які відбувають покарання в установах виконання покарань. По завершенні кожен із учасників отримає відповідний сертифікат.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.