10 Вересня 2020    джерело:     розділ: Всі новини
Ситуація стабільна. Керівник франківської лікарні про ліжкомісця для хворих на COVID-19

Ситуація стабільна в позитивному плані - так прокоментував Суспільному Карпати керівник Івано-Франківської міської клінічної лікарні № 1 Тарас Василик зайнятість ліжкомісць хворими на COVID-19 або з підозрою.

За словами головного лікаря, за весь період карантину зайнятість ліжок була хвилеподібною - найважчий місяць був квітень. У травні і червні ситуація стабілізувалася. Кількість пацієнтів дещо знизилася.

"З початку липня і цілий серпень тенденція була нехорошою. Дійсно, у той час кількість ліжок, які були виділені під COVID-19, була зайнята на 100 %. І навіть департаментом охорони здоров’я на початку серпня було ухвалено рішення дорозгорнути у нашій лікарні 30 ліжок, - каже Василик. - І якщо ми стартували із кількістю 100 ліжок для пацієнтів з підозрою або підтвердженим коронавірусом, то зараз у нас 130 ліжок".

На сьогодні хворими з COVID-19 або підозрою зайнято приблизно 80 %. Тенденція до зниження почалася після 24-го серпня.

Тарас Василик розповідає, що у міській клінічній лікарні № 1 за час пандемії перехворіло більше 80 працівників - лікарі, медичні сестри, молодший персонал. З них у 37-ми ПЛР-тестування підтвердило коронавірусну інфекцію.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.