01 Вересня 2020    джерело:     розділ: Всі новини
Судді Івано-Франківського апеляційного суду продовжують подавати у відставку

Судді Івано-Франківського апеляційного суду продовжують подавати у відставку. Про це на конференції про "Стан здійснення правосуддя місцевими загальними судами області в першому півріччі 2020 року" розповів заступник голови апеляційного суду Віталій Девляшевський.

Заступник голови апеляційного суду Віталій Девляшевський каже, що працівники суду подають у відставку через судові реформи, хоча могли б працювати ще 5-7 років, пише Суспільне.

"Це вже третя хвиля того, що кваліфіковані судді, професійні, зі стажем не менше 20-25 років, продовжують подавати, на жаль, у відставку. Це не тільки через те, що знизили зарплату, це порушення принципу юридичної визначеності. Судді не знають, в яких умовах вони будуть працювати завтра, які будуть ухвалені зміни до законодавства, які регулюють роботу суддів", - каже Девляшевський.

Голова Івано-Франківського апеляційного суду Богдан Гриновецький розповідає, що кількість справ, що перебуває на розгляді в апеляційному суді, зменшилися майже на 9%.

"Це пов’язано, насамперед, з кадровою проблемою. І тому що навіть коли громадяни, учасники процесів в місцевих судах, мають бажання звертатися до апеляційного суду, то не звертаються. Я це пов’язую з економічною ситуацією: зарплати у громадян низькі, а держава судові збори підвищила", - каже Богдан Гриновецький.

Також голова додав, що за даними звітності про розгляд справ апеляційним судом, в першому півріччі 2020-го року на розгляді перебувало 3 319 судових справ та матеріалів, а в першому півріччі минулого року - 3640 справ.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.