31 Липня 2020    джерело:     розділ: Всі новини
Віталій Федорів: Дотримання карантинних вимог допоможе знизити темпи поширення коронавірусу

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів провів нараду із керівниками структурних підрозділів ОДА та окремих підрозділів територіальних органів виконавчої влади і правоохоронних структур.

Темою обговорення були питання поширення на території області коронавірусу, зокрема, зайнятість ліжкомісць у медичних закладах, які приймають хворих на COVID-19, проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції та ІФА тестувань, дотримання карантинних заходів у громадських закладах.

«Упродовж останніх днів на Івано-Франківщині різко зросла кількість нових випадків захворюваності на коронавірус. Варто пам’ятати, що дотримання карантинних вимог допоможе знизити темпи поширення коронавірусу, - зазначив Віталій Федорів. – Основним завданням для влади залишається збільшення кількості проведення ПЛР та ІФА тестувань, які дозволять своєчасно виявляти хворобу, а відтак і надавати пацієнтам необхідну медичну допомогу».

Слід зазначити, що за останню добу в області виявлено 111 хворих на коронавірус. Також зафіксовано два летальних випадки. Найбільша кількість людей із COVID-19 в Івано-Франківську, Тисменицькому, Калуському, Надвірнянському та Долинському районах.

Як зазначив в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Дзьомбак, завантаженість ліжок у медичних закладах, які лікують хворих на коронавірус, складає 34,5 %.  У відділення інтенсивної терапії на сьогодні перебуває 69 осіб, з яких двоє підключені до апаратів штучної вентиляції легень, 25 перебувають на СІПАП-терапії. Амбулаторно лікуються пів сотні прикарпатців.

Щодо медичних працівників, то слід зазначити, що з моменту пандемії на Прикарпатті захворіло 594 медики. На сьогодні 323 медичних працівники одужали, 12 померло.

Під час наради йшлося також про проведення перевірок на предмет дотримання карантинних заходів у громадських закладах. Зазначалося, що наразі кількість порушень зменшилась. Загалом за два попередні тижні працівниками Держпродспоживслужби в області спільно з правоохоронними органами складено 62 протоколи.

Окремо обговорювалося питання проведення вакцинації. За словами Володимира Дзьомбака,  із 23 квітня усі заклади охорони здоров’я області відновили планову імунізацію населення. Показники охоплення вакцинацією знаходяться на рівні державних. На окремих територіях області вони досягають від 56,0% до 86,0%.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.