15 Липня 2020    джерело:     розділ: Суспільство
«Лицарі Колумба» зібрали допомогу прикарпатцям, котрі постраждали від паводків

Сьогодні, 15 липня, в приміщенні Івано-Франківського Архієпархіального управління відбулася передача продуктів першої необхідності для постраждалих від повеней в західних регіонах України. Допомогу зібрала найбільша в світі братерська організація, яка об’єднує чоловіків-католиків, «Лицарі Колумба». В Івано-Франківську найперша рада Лицарів була заснована при Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового.

«Коли наша Національна рада «Лицарів Колумба» почула про паводки на західних теренах України, одразу вирішили об‘єднати свої зусилля, щоби допомогти потребуючим. З ініціативи національного делегата Юрія Малецького було оголошено збірку. До неї долучилися Лицарі з різних куточків нашої Батьківщини. Рішенням Національної ради було вирішено сформувати продуктові набори для постраждалих від цих повеней», - розповідає п. Мирослав Мазур – делегат Івано-Франківської Ради «Лицарів Колумба», яка діє при Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового.

Допомога розрахована для постраждалих, які проживають на теренах Івано-Франківської Митрополії УГКЦ.

Цю добру ініціативу поблагословив Архієпископ і Митрополит Івано-Франкіський Владика Володимир Війтишин.

«Сьогодні ми дякуємо Національній раді «Лицарів Колумба», а також нашим франківським Лицарям за їхню небайдужість та активну позицію. Коли трапляється горе, ми всі повинні постаратися об‘єднати наші зусилля, бо ж ми всі - один Божий народ», - наголосив Митрополит Володимир.

Допомога до кінця цього тижня відправиться у райони, які найбільше постраждали від паводків.

Пригадуємо, що нещодавно Митрополит Володимир провів зустріч із представниками благодійних організацій Архієпархії, а також екстрені збори протопресвітерів, головною темою яких стали пошуки шляхів надання допомоги постраждалим від паводків.

До слова, Митрополит Володимир Війтишин також відвідав найбільш постраждалі сім‘ї від повені у м. Галич.

Довідково:

Рада «Лицарів Колумба» ім. Андрея Шептицького при Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового була заснована в 2014 р. Її капеланом є сотрудник собору та Канцлер Курії Івано-Франківської Архієпархії прот. Віталій Федун.

Загалом же в Україні організаціє діє з 2012 р. та на сьогодні налічує 33 Ради.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.