23 Червня 2020    джерело:     розділ: Всі новини
Федорів: Звернемося до Уряду щодо виділення коштів на ліквідацію наслідків стихійного лиха

У понеділок, 22 червня, голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів, перебував із робочою поїздкою у Верховинському районі, де вивчав ситуацію наслідків стихії у гірських населених пунктах.

«У Верховинському районі на дорозі в Ільці - Бургут стався масштабний зсув і для ліквідації цього лиха потрібний час та ресурси. Заблокованими залишилися місцеві жителі та туристи. З резервного фонду обласного бюджету для Верховинського району буде виділено 400 тис. грн , зокрема, для Білоберізької ОТГ – 150 тисяч гривень. Забезпечено й пальним для  заправки екскаваторів, які зараз працюють над відновлювальними роботами, - зауважив Віталій Федорів. – На ліквідації наслідків стихійного лиха задіяні Державна служба надзвичайних ситуацій, ДП «Дороги Прикарпаття», роботу яких координує обласна державна адміністрація. Також ми звернулися до підрядників, які здійснюють експлуатаційне утримання доріг місцевого значення. Відповідна техніка працює на тим, щоб завести сюди крупнофракційний камінь для того, щоб підсилити основу дороги Ільці - Буркут».

Також посадовець розповів, що ситуація на автошляху у Білоберезівську ОТГ теж є складною – це серйозний зсув основної дороги до населених пунктів цієї громади.

«Зараз опрацьовуються питання, які необхідно вирішувати – це стосується підсилення й будівництва дамби. Ми готуємо звернення, щоб із Державного бюджету України спрямувати кошти на їх реалізацію. Головне на сьогодні забезпечити проїзд у населені пункти і подбати про безпеку людей, - наголосив Віталій Федорів.

Додамо, що у Верховинському районі цього ж дня відбулося виїзне засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. У заході також взяли участь народні депутати України Олена Вінтоняк та Володимир Тимофійчук, заступник голови обласної ради Сергій Басараб. 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.