19 Лютого 2020    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті відбувся день відкритих дверей для громад

Сьогодні в Івано-Франківському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою» відбувся День відкритих дверей для представників громад. Взяла участь у заході заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук.

У своєму виступі посадовець зазначила, що реформа децентралізації є найуспішнішою у державі, на яку громади покладають великі сподівання. За даними соцопитування, 70% українців довіряють їй та очікують позитивних змін. У тому числі й прикарпатці. «Щоб ефективно та якісно втілити реформу, злагоджено та активно працюють обласна державна адміністрації, обласна рада спільно експертним середовищем. Вже утворені ОТГ Івано-Франківщини успішно працюють і діляться досвідом. Тож в області і надалі докладатимуть максимум зусиль, щоб Івано-Франківщина була серед лідерів реалізації цієї реформи», - наголосила Світлана Онищук.

У рамках зустрічі мова йшла про зміни, які відбулися у роботі U-LEAD за попередні декілька місяців. Зокрема, на рівні області з грудня минулого року працює Івано-Франківський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою». Він є наступником Центру розвитку місцевого самоврядування, що працював на Прикарпатті у 2016-2019 роках та фінансувався Програмою.

За цей час 29 громад стали переможцями у чотирьох раундах відбору на створення та модернізацію ЦНАПів від другого компоненту U-LEAD. На сьогодні, в Івано-Франківській області вже працює 11 належних центрів надання адміністративних послуг в ОТГ, які були створені та модернізовані за підтримки Програми.

Своїми історіями успіху у співпраці із U-LEAD поділилися представники Ямницької, Делятинської, Космацької, Витвицької і Тлумацької громад. Їх очільники презентували свої досягнення.

Окрім того, разом із представниками ОТГ Прикарпаття команда регіонального офісу визначала їх потреби у розвитку спроможності та формувала перелік завдань на 2020 рік.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.