19 Лютого 2020    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті засудили чотирьох контрабандистів наркотиків з Євросоюзу

На терміни у десять та одинадцять років позбавлення волі засуджено чотирьох злочинців за ввезення в Україну майже тридцяти тисяч пігулок «Субутекс» зі вмістом наркотичного засобу бупренорфін. Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області затримали контрабандистів у березні 2016 року на митному посту «Шегині».

Наркотичні засоби зловмисники ввезли в Україну мікроавтобусом «Mercedes Benz Vito». Для цього обладнали схованки під підлогою та під обшивкою автомобіля. Двоє спільників безпосередньо перевозили цінний вантаж, збут якого на «чорному ринку» міг принести понад 10 мільйонів гривень. Ще двоє на легкових автомобілях контролювали переміщення контрабанди на віддалі.

Оперативники СБУ отримали інформацію, що до цього зловмисники не один раз виїжджали за межі України, щоб налагодити зв’язки з постачальниками наркотичних засобів. Кордон вони перетинали в різних пунктах пропуску, щоб вивчити порядок проведення прикордонного і митного контролю та оцінити можливість приховано переміщувати наркотичні засоби.

Засуджені – мешканці Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей. Троє з них раніше вже притягалися до відповідальності за різні види злочинів, серед яких податкові правопорушення, крадіжки, розбій та умисне вбивство.

За контрабанду наркотичних засобів в особливо великих розмірах, незаконне придбання, зберігання і перевезення наркотичних засобів в особливо великих розмірах суд першої інстанції засудив трьох злочинців до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а мешканця івано-Франківська, який раніше вчиняв злочини у сфері незаконного обігу наркотиків, – до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд апеляційної інстанції залишив рішення першої інстанції без змін. Вирок вступив у законну силу.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.