19 Грудня 2019    джерело:     розділ: Суспільство
Василь Вірастюк хоче збудувати в Івано-Франківську спорткомплекс

Вчора на сесії Івано-Франківської міськради виступили “найсильніша людина України”, почесний президент Федерації стронгмену України Василь Вірастюк та президент Федерації стронгмену України, чемпіон і рекордсмен світу Сергій Конюшок.

Відомі спортсмени, маючи бажання збудувати в Івано-Франківську спортклуб, презентували депутатам комплексну пропозицію спортивних клубів в обласних центрах України, пише "Курс".

Василь Вірастюк нагадав, що федерацію, яка об’єднує приблизно 300 спортсменів, які виступають у трьох вагових категоріях, розвивають без державної підтримки. Щороку федерація проводить 20-25 заходів, а цього року вже більш як 30.

Сергій Конюшок розповів про концепцію розвитку силових видів спорту і в контексті представив програму спортклубів та спортивних майданчиків.

У Франківську стронгмени пропонують збудувати спорткомплекс, куди б за гроші приходили займатися мешканці міста. Програму для франківців пропонують розділити на “комерційний час” та “соціальний час”. Комерційний — з 7:00 до 12:00 та з 17:00 до 23:00. З 12:00 до 17:00 — це соціальний час, тобто для дітей і підлітків безкоштовні заняття.

Вартість проєкту — орієнтовно 300 тисяч доларів. У планах — це двоповерхова будівля, на першому поверсі — тренажерний зал, де можна займатися різними силовими видами спорту, зокрема стронгменом, пауерліфтингом, важкою атлетикою. На другому поверсі — роздягалки, кардіозал, фітнес-зал. Заплановано при спортклубі збудувати також майданчик із трибунами, доріжками для проведення змагань.

Федерація стронгмену є інвестором будівництва. Готова вкладати гроші в будівництво і просить під нього земельну ділянку.

Ідею спортсменів підтримав голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль. Задля цього він прийшов на сесію міськради, рекомендував інвесторів і відзначив “соціальну” пропозицію для міста.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав проєкт, але зауважив, що треба дві сесії, щоби провести це питання.

Сергій Конюшок пояснив, що потрібна земельна ділянка 60 на 60 метрів. Сам комплекс має 50 на 50, але за нормами потрібна більша територія, зокрема для паркування авто.

Обговорили два варіанти — ділянку біля стадіону “Рух” та місце біля спорткомплексу “Олімп”.

“Прошу вас підтримати, не заговорити це питання, щоб місто отримало ще одну спортивну споруду”, — звернувся Марцінків до депутатів.

Івано-Франківськ — четверте місто, де Федерація стронгмену хоче збудувати спортклуб. З аналогічними пропозиціями спортсмени звернулися до Львова, Ужгорода і Вінниці. У Львові почали будувати вже другу спортивну споруду. У Вінниці міська рада виділила ділянку.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.