09 Грудня 2019    джерело:     розділ: Всі новини
Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» - один із найуспішніших документальних фільмів в українсько

За час кінотеатрального прокату з 17 жовтня по 4 грудня дебютну стрічку Надії Парфан подивились 5 307 глядачів. Бокс-офіс фільму становить 438 871 грн. Фільм вийшов на 13 екранах у Києві, Львові, Харкові, Тернополі та Івано-Франківську.

Сумарна кількість глядачів фільму в Україні на цей момент становить близько 8,5 тисяч, пише Держкіно.

Лідерами прокату серед кінотеатрів стали столичний «Жовтень» (3607 квитків), львівський «Кінопалац» (686 квитків) і харківський «8 1/2» (163 квитка). На сьогодні прокат фільму триває у «Жовтні» та новому київському кінотеатрі «KINO42». 

За словами керівника «Жовтня» Павла Горделадзе, «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» став найуспішнішим українським фільмом у прокаті кінотеатру за останні 9 місяців. 

Фільм також подивились близько 1 000 глядачів альтернативного прокату, що відбувався у форматі спецподій. Їх організували регіональні кіноклуби та культурні осередки у 15-ти містах: Біла Церква, Вінниця, Івано-Франківськ, Краматорськ, Лохвиця, Львів, Маріуполь, Одеса, Павлоград,  Рівне, Славутич, Суми, Ужгород, Чернівці та Черкаси. Ще 2 200 глядачів побачили комунальну трагікомедію в рамках фестивалів ОМКФ, Lampa.doc, Kharkiv MeetDocs, Air ГогольFest та Українська кінохвиля. 

«Це найуспішніший документальний реліз, який ми випускали на широкі екрани, — коментує директор дистриб’юторської компанії 86PROKAT Ілля Гладштейн. — Всупереч стереотипам, український глядач готовий дивитися документальне кіно та платити за нього».

«Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» — це музична документальна комедія, що розповідає про профспілковий хор комунальної служби. Щоосені Україна переживає маленький армагедон з назвою «опалювальний сезон». Головний удар падає на комунальників, які під шквалом скарг змушені рятувати застарілі комунікаційні споруди. Вони закручують гайки, латають діри в трубах та… співають!

Проєкт фільму став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» — дебютний повнометражний фільм Надії Парфан. Продюсером виступив Ілля Гладштейн (Phalanstery Films). Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, за сприяння телеканалу Current Time та Львівської кінокомісії.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.