27 Листопада 2019    джерело:     розділ: Всі новини
У Надвірній протестуватимуть медики

Мирна акція протесту працівників Надвірнянської ЦРЛ відбудеться 27 листопада, о 12 годині, біля центрального входу лікарні.

Про її проведення повідомила голова «Незалежної профспілки медиків», лікар Надія Толкачова.

Основна вимога медиків – погашення заборгованості та збільшення зарплатні.

«Ми хочемо адекватного рівня заробітньої плати. У медичній галузі залишили рівень оплати ніби-то по єдиній тарифній сітці, перший розряд якої в два з половиною рази менший від мінімальної зарплати. В наступному році він становитиме – 2102 гривні, а мінімальна зарплата – 4723. Лікар-хірург вищої категорії 13 розряду матиме заробітню плату на 49 гривень більшою від мінімальної, тобто всього лиш 4772 грн. Ше й тих 5 тисяч зараз не виплачують. Зараз йде зимовий період і медичні працівники також змушені платити за комуналку, годувати дітей, як і всі інші люди» - говорить Надія Толкачова.

Медики також вимагатимуть захисту ЦРЛ в умовах реформування «вторинки».

Зокрема, йдеться про встановлення оптимальної відстані (30-50 км) між стаціонарними закладами. А також проведення 2-го етапу реформи з встановленням адекватних розцінок на медичні послуги.

За словами медиків, однією із їхніх вимог є також строге розслідування фінансової діяльності Делятинської ОТГ та покарання винних у зловживаннях бюджетними коштами. Адже вважають, що кошти медичної субвенції з державного бюджету використовуються не за призначенням і не доходять до реального пацієнта та медичного  працівника.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.