04 Листопада 2019    джерело:     розділ: Всі новини
У Войнилівській ОТГ провели міні-аудит

Оцінку системи фінансового менеджменту громади презентували за участю експертів у Войнилівській об’єднаній територіальній громаді. Документ був підготовлений Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД) у співпраці з радником з питань місцевих фінансів Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» Оксаною Швець.

Презентація результатів оцінки відбулась за участю голови громади Мар’яни Масляк та колективу працівників апарату Войнилівської селищної ОТГ.

За словами експерта ІБСЕД Марини Шаповал, головним завданням проекту є оцінка рівня адміністративного управління фінансами на місцевому рівні. Це досягається через аналіз структури та процедур системи управління державними фінансами у вибраних об'єднаних територіальних громадах, а також через підготовку рекомендацій щодо їх вдосконалення.

«Основною метою оцінки є підтримка громад з точки зору налагодження ефективності управління їх фінансовими ресурсами. Результати оцінки допоможуть громаді краще розуміти вимоги існуючої системи державних фінансів, збільшити спроможність керувати своїми фінансовими ресурсами, досягти стратегічних цілей розвитку, стати привабливим місцем для життя своїх громадян, а також створити умови для розвитку бізнесу», - зазначила Марина Шаповал презентуючи підсумки роботи у Войнилівській громаді.

У свою чергу, радник з питань місцевих фінансів Івано-Франківського ЦРМС Оксана Швець відзначила серед позитивних моментів у підготовленому звіті, що видатки на утримання виконавчих органів Войнилівської ОТГ у 2018 році становили  2,6 млн грн, що складає 6,6 відсотка сукупних видатків бюджету ОТГ (39,2 млн грн), або 36,1%  у власних доходах (без трансфертів). Для порівняння: в найближчих з більшою чисельністю населення Верхнянській сільській об’єднаній територіальній громаді (10,6 тис нас.) – 52,2%.

Також експерти відзначили необхідність вдосконалити процес планування доходів і видатків, шляхом поліпшення якості планування та прогнозування доходів на середньострокову перспективу та з урахуванням індикаторів, доведених Міністерством фінансів. Проте, як позитив відмітили запровадження окремих елементів  середньострокового бюджетного планування при складанні та виконанні бюджету громади.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.