09 Жовтня 2019    джерело:     розділ: Всі новини
Черніївська та Підлузька сільські ради приєдналися до Івано-Франківської ОТГ

9 жовтня, можна вважати офіційним днем створення великої міської об'єднаної територіальної громади.
Сьогодні Івано-Франківська міська рада під час позачергової сесії прийняла фінальні рішення про приєднання Черніївської та Підлузької сільських рад до Івано-Франківської міської територіальної громади.
31-м голосом "за" депутати підтримали два головних рішеннях.
"Процес створення Івано-Франківської міської об'єднаної територіальної громади з двома приміськими селами практично завершений. З 1 січня ми працюватимемо як одна громада. Але для цього потрібно пройти ряд процедур", - наголосив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.
Після цього відбулось підписання рішень про об'єднання. А також сільський голова с. Черніїв Богдан Грейда повідомив, що відповідне рішення про приєднання прийняла і Черніївська сільська рада та Підлузька сільська рада.
"Мені приємно, що ми сьогодні в довгому шляху утворення ОТГ ставимо крапку. Утворюючи ОТГ ми дивимось у майбутнє, це збільшення території і вирівнювання можливостей в розвитку як міста, так і села. Переваги на етапі саме добровільного об'єднання - це інфраструктурна субвенція, землі за межами населених пунктів, якими села не могли скористатись окремо", - наголосив виступаючи під час сесії директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування @ULEAD Руслан Панасюк.



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.