04 Жовтня 2019    джерело:     розділ: Всі новини
До поліції Прикарпаття добровільно здали 76 одиниць зброї

Прикарпатці активно використовують можливість добровільно видати правоохоронцям зброю, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

З початку операції громадяни здали до поліції 27 незареєстрованих одиниць зброї, 18 гладкоствольні рушниці, 3 карабіни та 6 одиниць холодної зброї.

Крім того, громадяни мають можливість, як позбутися зброї, що зберігається без дозвільних документів, так і перереєструвати її на себе, за умови проходження необхідної процедури легалізації.

В декількох випадках мешканці принесли зброю після смерті її власників, щоб згодом переоформити у свою власність.

Поліція наголошує, що згідно з ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами», добровільна здача вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів, які зберігаються незаконно, звільняє від кримінальної відповідальності.

Ті, у кого зброя вилучається поліцейськими примусово, притягуються до кримінальної відповідальності за ч. 1 або ч. 2 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Недобросовісним власникам заборонених предметів загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадуємо, операція триватиме до 31 жовтня 2019 року, якщо у Вас виникли додаткові питання, чи ви маєте інформацію щодо можливого зберігання нелегальної зброї сусідами, родичами або іншими особами, ви можете звернутись до інспектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи відділів, відділень поліції або зателефонувати на лінію "102".




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.