11 Вересня 2019    джерело:     розділ: Всі новини
Одну з франківських вулиць хочуть назвати на честь Романа Вірастюка

27 липня 2019 року перестало битися серце відомого франківця, легкоатлета Романа Вірастюка.

В управлінні архітектури запропонували ідею назвати одну з вулиць на честь відомого спортсмена, пише Бліц інфо.

«Віддаючи належне здобуткам людини багатьох талантів, неординарної особистості з великим і добрим серцем, є пропозиція назвати одну з вулиць в рідному Івано-Франківську на честь Романа Вірастюка. Франківці, цікавлять Ваші думки з цього приводу!», - написав заступник начальника управління – начальник відділу генплану Артур Прокіпчук.


Довідково:

Роман Вірастюк 17-кратний чемпіон і восьмикратний володар Кубку України, бронзовий призер чемпіонату Європи у 1994 році, чотирикратний призер Кубку Європи, чемпіон Європи серед клубів у 2002 році, двічі срібний призер Світових ігор серед військових.

Роман Вірастюк був учасником трьох Олімпіад (1996, 2000, 2004), де стабільно входив до 10-ки найкращих штовхальників ядра. Десять років – з 1995 по 2005 – він був капітаном Олімпійської збірної України. По закінченню виступів за збірну він працював головою управління у справах молоді та спорту Івано-Франківської ОДА, а також був спортивним телеведучим і коментатором змагань. З 2015 року очолював Департамент олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.