11 Вересня 2019    джерело:     розділ: Всі новини
Ююджетникам на Прикарпатті боргують понад 176 млн грн зарплати

Івано-Франківщина знаходиться у найгіршому становищі серед усіх регіонів щодо виплати зарплати - на Прикарпатті найбільший борг.

Про це сьогодні говорили під час наради у голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля, пише Фіртка.

«Станом на 1.09 заборгованість складає 176.1 млн гривень. 42,5 млн по Івано-Франківську, решта по районах. На це впливає незабезпеченість бюджетними забезпеченнями. Деякі ОТГ свідомо підійшли до неправильного формування бюджету, що і спричинило заборгованість», - говорить Ірина Мацькевич, директор Департаменту фінансів ІФ ОДА.

Ситуація у цьому році залишається складною, а до кінця року стане критичною.

«Вибачайте за емоції. Заберіть у нас ПТУ. З 1 січня ви фінансуєте їх, ви не даєте нам дотацій. Дістало вже, вибачте, але пора говорити правду. Віддайте нам наші гроші, віддайте інсулін. Ви нам винні 6,5 млн. Ви маєте сидіти в Києві і вибивати ці кошти. Даруйте, але цього не буде», - каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Ми маємо спільно подумати, як це вирішити. Наступний рік будемо формувати бюджет по іншому. В мене є величезні надії на завершення децентралізації. Насправді цифрами завжди можна маніпулювати. Реально є борг, 55 млн протерміновано. Протермінованих боргів в нас бути не може», - каже голова ІФ ОДА Денис Шмигаль.

Відтак, очільник області запропонував, щоб кожен голова міста та громади підготував інформацію щодо заборгованості по зарплатах.

"Ми будемо шукати спільні шляхи вирішення. До кінця тижня чекаємо пропозицій і бачення, але не треба писати, щоб все дофінансувала держава», - резюмував Шмигаль.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.