05 Червня 2019    джерело:     розділ: Всі новини
Франківців кличуть на дегустацію кухні посла кулінарної культури США

3 - 7 червня посол кулінарної культури США Кріс Уільямс відвідає Україну в рамках програми культурних заходів Посольства США. Кулінарні батли, відкриті майстер-класи та дегустації відбудуться у ІваноФранківську.

Крісу Вільямсу завжди судилося стати кухарем, він просто ще не усвідомлював цього. Залучений до вивчення кулінарії з юних років, він відвідував Le Cordon Blue в Остіні, штат Техас, і незабаром почав подорожувати по всьому світу, працюючи в закладах харчування в Литві, Англії, США і у всіх проміжних точках. Його ненаситний голод дізнатися все про світові кухні несподівано привів його назад — до його родоводу.

Так, у 2012 році відкрився ресторан південної кухні «Lucille's» названий на честь його прабабусі Люсіль Бішоп Сміт, яка була педагогом, кулінарним новатором і успішним підприємцем. Вона годувала всіх, від спортсмена у суперважкій вазі Джо Луїса до Мартіна Лютера Кінга-молодшого.

Її власний кулінарний винахід – печиво швидкого приготування подавалось в салонах першого класу American Airlines в 1930-х і 40-х роках. Одна з реліквій, яку зберігає Вільямс, - лист президента Ліндона Джонсона, в якому він дякує Люсіль за доставку фруктових тістечок військовослужбовцям, які воювали у В'єтнамі. 

Мета програми - не лише познайомити українців з південною кухнею Америки та зруйнувати стереотипи про американську кухню в цілому, а й поглибити зв'язки і взаєморозуміння між народами України та США шляхом проведення інтерактивних заходів із залученням українських шефів та жителів міста.

Взяти участь у заходах зможуть не лише професіонали, а й усі бажаючі. Всі заходи фінансуються за підтримки Посольства США та є безкоштовними для відвідувачів та глядачів.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.