06 Лютого 2019    джерело:     розділ: Всі новини
Гончарук: Допомога проекту «DOBRE» дає змогу прикарпатським громадам успішно розвиватися

Вчора відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію між обласною державною адміністрацією, обласною радою і програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» («DOBRE»).

Підписантами документу виступили голова облдержадміністрації Олег Гончарук, голова облради Олександр Сич і директор програми «DOBRE» Беррі Рід. Присутніми на заході були представники громад-партнерів програми, засобів масової інформації.

За словами Олега Гончарука, впродовж останніх років в Україні розпочато реалізацію багатьох реформ у різних галузях.

«Однією із ключових для нас стала реформа децентралізації, ініційована Президентом України Петром Порошенком. Саме від її успішної реалізації залежить майбутній розвиток держави, самодостатність та фінансова спроможність наших громад, - відзначив очільник Прикарпаття. - Важливою складовою цього процесу є також підтримка наших закордонних партнерів, зокрема, програми «DOBRE», яка дала змогу 10 прикарпатським об’єднаним територіальним громадам залучити кошти міжнародної технічної допомоги задля власного розвитку».

Варто додати, що реалізація п’ятирічного проекту «Добре» на теренах області розпочалася у вересні 2016 року. За цей період 10 об’єднаних територіальних громад, таких як Білоберізька, Верхнянська, Печеніжинська, Старобогородчанська, Більшівцівська, Нижньовербізька, П'ядицька, Дзвиняцька, Ланчинська та Тлумацька отримали не лише фінансову підтримку, але і всебічну підтримку у навчанні, організації роботи, обміні досвідом.

На переконання Беррі Ріда, оскільки багато громад Івано-Франківщини знаходяться у гірських районах, то вони стикаються з багатьма перешкодами щодо надання різного роду послуг. За допомогою програми громадам вдається перетворювати ці перешкоди у переваги, і, таким чином, удосконалювати систему надання адміністративних та соціальних послуг.

Під час заходу відбулася презентація результатів співпраці ОТГ із програмою USAID DOBRE та планів реалізації програми у партнерських громадах. Також учасники обговорили напрямки співробітництва в рамках підписаного меморандуму та провели прес-брифінг для представників ЗМІ.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.