04 Лютого 2019    джерело:     розділ: Всі новини
На Галицькому мості в Пасічну робітники монтують тротуарну частину

З новим роком будівництво Галицького мосту в Пасічну вийшло на новий етап. Зараз робітники монтують тротуарну частину. Роботи, запевняє начальник дільниці «МЗ-112» Олег Титаренко, йдуть за графіком. Сьогодні чіпляють першу консольну балку – міжтротуарну. Паралельно працюють над болтовим з’єднанням та зварюванням балок конструкції. Дві частини змонтовано, залишилося три.

Вкінці лютого планують починати насування суцільної конструкції на опори. На цьому етапі на об’єкті стаціонарно працює не менше 40 чоловік. Науково-технічний супровід здійснює Інститут електрозварювання ім. Патона, спеціалісти якого перевіряють міцність швів конструкції.

«Вже можна побачити масштаби мосту. Поступово вимальовується його пішохідна частина та велодоріжка. Майже весь потрібний метал приїхав до Франківська, тому підрядник скоро приступить до насування конструкції. Загалом, процес будівництва вражає і приємно бачити, як на місці чагарників виростає новий міст», – зауважив міський голова Руслан Марцінків. Він підкреслив, що зведення самого мосту – це перший етап проекту. Розв’язка на Надрічній – наступний крок, а завершать будівництвом дороги на вул. Хіміків.

Нагадаємо, загальна довжина мосту – 322 метри, ширина – 14 м, довжина шляхопроводу на Надрічній (з розгалуженнями в два напрямки) – майже 50 м. Конструкція мосту – суцільна металева. Мінімальний термін експлуатації – 80 років, що набагато довше, ніж збірних конструкцій. Загальна маса металевої конструкції – 1760 тонн.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.