04 Січня 2019    джерело:     розділ: Всі новини
"Тисменицягаз" перевірять через необґрунтовані суми у платіжках

Нацкомісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, вирішила провести позапланову перевірку 20 облгазів через завищені суми у платіжках українців за газ.

Про це повідомила глава регулятора Оксана Кривенко, пише Укрінформ.

"На підставі численних звернень громадян за донарахування їм обсягів природного газу, які враховують обсяги приведення до стандартних умов, звернулася із запитом до Державної регуляторної служби за погодженням проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних мереж", - уточнила вона.

Керівник додала, що мова йде про перевірки ПАТ Вінницягаз, ВАТ Волиньгаз, ВАТ Дніпрогаз, ПАТ Дніпропетровськгаз, ПАТ Житомиргаз, ВАТ Закарпатгаз, ВАТ Запоріжгаз, ПАТ Житомиргаз, ПАТ Київоблгаз, ПАТ Криворіжгаз, ВАТ Львівгаз, ВАТ Миколаївгаз, ПАТ Рівнегаз, ПАТ Сумигаз, ВАТ Тисменицягаз, ПАТ Харківгаз, ВАТ Харківміськгаз, ВАТ Хмельницькгаз, ВАТ Чернівцігаз, ПАТ Чернігівгаз.

Порушників чекає максимальний штраф у 850 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що переважна більшість облгазів в платіжних документах за жовтень цього року провели донарахування побутовим споживачам обсягів газу в середньому до 1,5%, які враховують різницю в приведенні до стандартних умов.

Через це українці отримали платіжки за газ з великими сумами до оплати.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.