03 Січня 2019    джерело:     розділ: Всі новини
Аптеки області реалізували медпрепаратів за програмою «Доступні ліки» на понад 32 млн гривень

Про це під час прес-конференції для представників засобів масової інформації сьогодні повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Стовбан.

За його словами, на Івано-Франківщині програма «Доступні ліки» залучила до співпраці 254 аптеки, які отоварили близько 500 тисяч рецептів.

«Минулого року аптеки області, які працювали у рамках реалізації програми «Доступні ліки», освоїли близько 32 млн грн. із 35 млн 560 тисяч гривень, - розповів Микола Стовбан. – Це склало 90 відсотків від запланованого фінансування програми».

Управлінець також зазначив, що на сьогодні перелік доступних препаратів програми налічує 261 торгову назву, які затверджені Міністерством охорони здоров’я України. 59 лікарських засобів, а це на 12 найменувань препаратів більше у порівнянні з минулим роком,  пацієнти отримують безоплатно.

Додамо, що перелік містить ліки вітчизняного та іноземного виробництва. За словами директора ДОЗ ОДА, ряд країн-виробників медпрепаратів, щоб потрапити до програми цьогоріч, суттєво понизили вартість ліків від 7 до 72 відсотків. 

Слід також наголосити, що на початку квітня поточного року аптечні пункти напряму отримуватимуть фінансування від Національної служби здоров’я України.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.