06 Грудня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
На Калущині діти змагалися, хто краще знає життєписи героїв-військовослужбовців

5 грудня у Калуші, в приміщенні політехнічного коледжу, відбулася міськрайонна інтелектуально-патріотична гра для старшокласників Калуського району і Калуша «Дзвони пам’яті», яку присвятили Дню Збройних сил України.

Захід провели за ініціативи громадської організації «Івано-Франківська обласна спілка членів загиблих, померлих та безвісті зниклих в зоні АТО» та за підтримки райдержадміністрації і міської ради, а також заступника директора коледжу, учасника АТО Любомира Фединяка.

Почути, як учні шкіл знають біографії героїв, прийшли родичі тих, кому ми завдячуємо, що Україна вистояла в непростий час. Хоча продожується російська експансія, триває на Сході України війна, але всі впевнені, що мир з перемогою обов’язково настане.

У заході взяли участь радник голови райдержадміністрації Любомир Білоус і завідувач сектору молоді та спорту РДА Любов Луцан.  

Учасниками були по три команди з навчальних закладів міста та району. Завдання складалися з історій життя загиблих краян-учасників АТО.

Вдома діти добре підготувалися. Під керівництвом вчителів історії учні вивчали життєписи бійців Василя Боднаря, Юрія Пукіша, Павла Ліщинського, Івана Беляєва, Івана Жекала, Сергія Токмакова та Героя Небесної сотні Ігоря Дмитріва.

Брейн-ринг відбувся у форматі запитань та відповідей. Переможці отримали призи за знання біографій героїв. І місце здобула команда з Голинської ЗОШ І-ІІІ ст., ІІ місце – команда з Новицького НВК І-ІІІ ст., а ІІІ місце дісталося команді з Пійлівської школи І-ІІІ ст.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.