08 Листопада 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Прикарпатські надзвичайники оновлять матеріально-технічну базу завдяки програмам ЄС

Сьогодні, 8 листопада в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії облради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Серед іншого, члени комісії заслухали питання «Про внесення змін до Цільової програми запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби області до дій за призначенням на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 10.06.2016. № 228-5/2016», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Володимир Пачків розповів, що наразі є актуальним питання оновлення матеріально-технічної бази. Прикладом він показав рятувальників сусідньої Польщі.

«Просимо дати фінансування у рамках міжнародних програм. Це коли Європа дає 90%, а ми 10%. Так ми зможемо оновити нашу базу», - зауважив Пачків.

Заступник голови комісії Олександр Левицький зазначив, що якщо облрада погодить виділення коштів, то потрібно, аби обладнання також пішло й в ОТГ. Водночас секретар комісії, свободівець Михайло Королик поцікавився, який наразі стан фінансування пожежних станцій на місцях.

На це рятувальник відповів, що завдяки державним програмам було доставлено МАЗи, водночас пальним вони забезпечені тільки частково.

У підсумку члени комісії одноголосно проголосували за винесення питання на сесію.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.