06 Листопада 2018    джерело:     розділ: Всі новини
На розвиток тваринництва в індивідуальному секторі держава надає дотації

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки відбулася нарада з питань виплати дотації фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби та підготовки до третього етапу прийому документів.

Участь у її роботі взяли директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин, начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку РДА, керівники підприємств галузі.

Під час заходу обговорювалося ситуація, яка складається під кінець року щодо виплати дотації фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби.

За словами Марії Савки, Прикарпаття займає перше місце серед областей по виплаті дотації фізичним особам.

«Я хочу зауважити, що департамент агропромислового розвитку ОДА добре справився із поставленим завданням, адже сьогодні за результатами двох попередніх етапів прийому документів для отримання дотації за молодняк великої рогатої худоби до органів місцевого самоврядування звернулися 8 995 громадян нашої області, яким належить до виплати кошти в сумі 12 млн 746 тис. гривень. Завдяки таким показникам, Івано-Франківська область на високому рівні. І саме ця дотація дала поштовх до розвитку тваринництва індивідуальників. Спрямування додаткових коштів у господарства населення також сприятиме і соціально-економічному розвитку сільських територій, покращенню добробуту сільського населення», - зазначила Марія Савка.

Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Адріїшин додав, що третій етап має бути завершений якісно, адже виплата дотації вигідно не тільки господарям, які отримують фінансову підтримку та додатковий прибуток, а й державі, оскільки упорядковується облік великої рогатої худоби, збільшується чисельність його поголів’я, а відповідно, кількість молока та м’яса, що надходить на ринок.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.