06 Листопада 2018    джерело:     розділ: Суспільство
У Прикарпатському університеті готуються до ХІІ Галицького балу

Про це організатори Галицького балу повідомили на прес-конференції, яка відбулася вчора в Прикарпатському університету імені Василя Стефаника. У ній взяли участь режисер балу, заслужений працівник культури України, заступник декана філософського факультету цього вишу Лілія Борисевич, голова студентського сенату університету Юрій Лозяк, голова профкому студентів та аспірантів університету Назарій Дюк, представники ЗМІ.

«Прикарпатський національний університет має свої багаторічні традиції. Однією з таких є Галицький бал. Цей захід проходить у рамках відзначення Міжнародного дня студента. Цьогоріч пройде ХІІ Галицький бал і відбудеться він 12 листопада в приміщенні Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка. Ми намагаємося залучити якомога більше молоді, зокрема, і з інших університетів. Розпочнемо майстер-класи танців – танцем брайль, який є основною всіх балів», – розповіла режисер балу Лілія Борисевич.

Режисер також зазначила, що захід пройде за підтримки облдержадміністрації, міського голови Івано-Франківська. Незмінним інформаційним партнером «Галицького балу» виступає обласне телебачення «Галичина». Музичний супровід свята забезпечить муніципальний естрадно-симфонічний оркестр під керівництвом Валерія Чикириса. Ведучими будуть Тетяна Осадчук і Тарас Василюк. Танцмейстер – Василь Васірук.

Своє мистецтво гостям «Галицького балу» даруватимуть чемпіонка світу з сучасної хореографії Вероніка Блінова, учні Івано-Франківської хореографічної школи та вихованці школи Влада Ями, лауреати міжнародних конкурсів Микола Сисак та Лідія Васильків.

Режисер балу Лілія Борисевич також наголосила на дрес-коді. Він незмінний: для дам – це бальна або довга вечірня сукня, а для кавалерів – фрак, смокінг або костюм з краваткою чи метеликом.

Голова студентського сенату університету Юрій Лозяк зазначив, що чекають на бал студентів з  університетів Івано-Франківська та інших міст, представників громадських організацій, волонтерів.

«Якщо серед гостей святкового дійства будуть молоді сім’ї з дітьми, то батьки можуть не хвилюватися за свою малечу, оскільки до заходу залучено аніматорів і вони будуть займатися з наймолодшими учасниками», – сказав голова студентського сенату.

Варто зазначити, що у рамках відзначення Міжнародного дня студента в Прикарпатському національному університеті також пройдуть і інші традиційні заходи – КВК за кубок ректора та конкурс «Міс першокурсниця».




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.