03 Жовтня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Франківські тепловики сказали, коли у місті увімкнуть опалення

Вже кілька днів в Івано-Франківську панує холодна погода.

У вівторок, 2 жовтня увімкнули опалення у міському пологовому будинку, щоб матусям і новонарордженим було тепло. Втім, франківських батьків хвилює питання, коли потепліє у дитячих садочках, адже дітки там сплять, а в приміщенні температура майже та ж як на вулиці.

"Доброго дня. У мене питання, яке виникає щороку. В нашому садочку 15 градусів тепла... Яку довідку на роботу мені принести? : "В садочку холодно, тому ми вже другий тиждень вдома"!!!", - обурилась мама дошкільняти Ira Lutsiv.

В коментарях інші батьки пишуть, що доводиться вдягати дітей тепліше, або забирати в обід, щоб дитина не лягала спати.

Як повідомив у розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо директор Івано-Франківськтеплокомуненерго Руслан Гайда, передчасно розпочати опалювальний сезон можна, якщо середньодобова температура протягом трьох днів не вище 8о тепла.

"У нас зараз середньодобова температура в межах одинадцяти градусів. Втім, на наступні три дні передають похолодання. Тож, як тільки стане холодніше, міський голова підпише розпорядження про початок опалювального сезону. Ми повністю готові у будь-який момент запускати опалення", - запевнив Гайда.

Про готовність до початку опалювального сезону повідомили Бліц-Інфо і в СТЕК. Кажуть, що якщо буде рішення виконкому, то запустять опалення.

Якщо ж похолодання не буде, то опалювальний сезон розпочнеться традиційно, 15 жовтня.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.