08 Серпня 2018    джерело:     розділ: Культура
Допрем'єрний показ фільму "Гірська жінка: на війні" пройде в Івано-Франківську

10 серпня о 14.30 у Театрі кіно “Люм’єр” відбудеться допрем’єрний показ української трагікомедії "Гірська жінка: на війні" режисера Бенедикта Ерлінґссона.

Головна героїня, 50-річна Хатла, живе тихим життям – однак за образом самотньої диригентки хору ховається зухвала екоактивістка. Під псевдонімом «Горянка» жінка веде одиночну війну з місцевим алюмінієвим заводом. Вона ризикує всім, щоб захистити природу ісландських передгір'їв – але ситуація змінюється, коли в її житті з'являється дівчинка-сирота з України.

Фільм удостоївся призу від асоціації Cinécole – Coup de Coeur, який присуджується викладачами та студентами французьких вишів одному з 11 фільмів програми Каннського кінофестивалю. 

Картина створена в копродукції України, Франції, Ісландії, за підтримки Держкіно України. З українського боку виробництво фільму здійснювала компанія Solar Media Entertainment. 

Показ відбуватиметься за участі голови Держкіно України Пилипа Іллєнко, генерального продюсера стрічки Сергія Лавренюка та членів знімальної групи, за підтримки Івано-франківської кінокомісії та Держкіно України.

В український прокат картина вийде 16 серпня.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.