08 Серпня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Іванофранківців запрошують до участі у квесті "Місто-зірка"

Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську реалізує міжнародний проект молодіжної європейської програми Erasmus+ „The voice of history”.

У рамках даного проекту передбачено два основні завдання:

1) запис аудіокниг українською та польською мовами на основі спогадів Тадеуша Ольшанського „Колись у Станиславові”;

2) створення інтерактивного квесту про історію міста за допомогою QR-коду. Містами-партнерами цього проекту є Варшава (Республіка Польща) та Ковно (Литовська Республіка), де також готують цікаві аудіокниги та інтерактивні квести.

У Центрі польської культури та європейського діалогу створили новий туристичний маршрут по місту на основі історичних даних, та назвали його „Місто-зірка”. Екскурсія налічує майже 40 локацій по усьому місту.

Особливістю є QR-коди, розташовані на/або біля будівель чи пам’ятників. Особа, зчитуючи код за допомогою мобільного телефону чи планшету, потрапить на інтернет-ресурс з історичною довідкою про об’єкт та шляхом до наступної локації, де також зможе прослухати або прочитати інформацію про дане місце.

Інформацію буде подано трьома мовами: українською, польською та англійською.

„Такого типу маршрути вже існують у нашому місті, проте більшість поданих нами точок відрізняється. Створений маршрут охоплює не тільки історичну, центральну частину міста, але й околиці. На основі даного маршруту можна формувати будь-які траси проходу, створювати інтерактивні квести не тільки для туристів, але й для самих мешканців міста, студентів, учнів.” – говорить Мар’я Осідач, директор Центру польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську.

 

11 серпня об 11:00 год., на території Палацу Потоцьких розпочнеться свято, яке поєднає знання та зусилля поколінь. А цікаві завдання і веселі ігри забезпечать дітям та дорослим позитивний настрій і гарні враження.

В програмі:

  • інтерактивний квест вулицями міста за допомогою QR-кодів;
  • неймовірні враження та яскраві емоції;
  • рухливі ігри на свіжому повітрі;
  • цінні призи для переможців;
  • пікнік та розважальна програма.



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.