07 Серпня 2018    джерело:     розділ: Суспільство
У Франківську розповіли про фестиваль «Галицьке лицарство

6 серпня на території Палацу Потоцьких провели прес-конференцію, присвячену організації фестивалю історичної реконструкції «Галицьке лицарство».

Фестиваль історичної реконструкції «Галицьке лицарство», який відбудеться 8 та 9 вересня в рамках святкування 1120-річчя міста Галича, передає кореспондент Фіртки.

В програмі фестивалю передбачено лицарський турнір в різних номінаціях, постановка вистави «Гамлет» Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка у форматі open air з використанням вежі Галицького замку, мото-пробіг, фаєр-шоу. 

Франківцям та гостям міста пропонують насолодитися цікавими видовищами, спробувати давньогалицьку кухню, взяти участь в майстер-класах.

Розважати гостей будуть різноманітні гурти та виконавці, вечірню програму представлятимуть етно рок гурти та діджей. Особливий гість – культовий прикарпатський етно-рок гурт «Familia Perkalaba».

Під час фесту діятиме локація «Повітряні кулі», а також функціонуватиме ярмарок старовинних промислів.

За словами начальника управління культури, національностей та релігій ІФ ОДА Володимира Федорака, цей фестиваль представляє колосальну історичну традицію. Щоб відчути дух епохи у Галичі відбудеться реконструкція бою в лицарських обладунках.

Як відмітив  голова ГО "Поступовий гурт франківців" Сергій Адамович, цей фестиваль є елементом втілення регіональної програми "Давній Галич". Також покажуть виставу на середньовічну тематику.

Організатори відмітили, що фестиваль планують зробити щорічним. Головне завдання зараз провести фестиваль на найвищому рівні, щоб він став популярним для туристів як українських так і закордонних. Адже в наш час простою екскурсією туриста не заманиш. Тому фестиваль «Галицьке Лицарство» відбуватиметься на території заповідника у Галичі на Замковій горі.

Представник федерації середньовічного бою Сергій Ващук відмітив, цей вид спорту функціонує в Україні близько 3 років.

"Я впевнений, цей фестиваль збере досить велику кількість людей, зокрема лицарів, які відтворюють цю епоху", - каже С.Ващук.

Більшість обладунків бійців, які займаються середньовічним боєм - це період 14 століття. Це стилізація. Проте на фестивалі виступатимуть люди, які будуть в автентичних обладунках. Бої проводитимуть як в одиночних так і турнірних номінаціях.

Організатори заходу: Івано-Франківська обласна державна адміністрація, Івано-Франківська обласна рада, Національний заповідник «Давній Галич», ГО «Поступовий гурт франківців», ГО «НАШ ЗАХІД», клуб середньовічного бою «Айна Бера» (м. Луцьк).




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.