22 Червня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
37 проектів стали переможцями "Бюджету участі-2018"

Відбулася прес-конференція за підсумками програми «Бюджет участі-2018». Переможцями стали 37 проектів, з яких: 32 малих і 5 великих. На їхню реалізацію у 2018 році з міського бюджету виділили 2,5 млн. грн.

Всі великі проекти-переможці отримали не менше тисячі голосів. Міський голова Руслан Марцінків назвав великим досягненням те, що цьогоріч голосування охопило 10 відсотків населення міста.

«За проекти проголосували понад 25 тисяч франківців. Це означає, що кожен десятий мешканець міста віддав свій голос за одну з ідей. Зараз наша головна ціль – дати мешканцям зрозуміти, що все у їхніх руках. Що саме вони можуть змінити свою вулицю, місто чи мікрорайон. І якщо створення проекту для них ще надто відповідальний крок, то проголосувати може кожен», - зауважив міський голова.

Координатор програми Христина Костирко зазначила, що місто ще вчиться впроваджувати цю програму й немає ідеальної формули, яка була б успішною. Тому влітку планують провести зустріч з авторами, журналістами то громадськістю щодо зауважень та варіантів, як можна покращити «Бюджет участі» в Івано-Франківську.

Цьогорічна програма показала необхідність поділити проекти не лише на малі та великі, а й за категоріями. Адже більшість переможців у 2018 – освітні та комунальні проекти.

Зустріч з переможцями та вручення сертифікатів відбудеться в липні й буде попередньо анонсована.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.