13 Червня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Франківські студенти першими в Україні стали стипендіатами відомого Фонду

Студенти Прикарпатського національного університету першими в Україні стали стипендіатами відомого Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень. Це стало можливо завдяки підписаній 12 червня двосторонній Угоді про співпрацю між Фондом Інституту Східноєвропейських досліджень.

На урочистості до Івано-Франківська особисто прибув Зигмунт Бердиховський, засновник Фонду та голова Програмної Ради Економічного Форуму в Криниці-Здруй.

Під час зустрічі зі студентами Зигмунт Бердиховський та ректор університету Ігор Цепенда підписали документ, який передбачає надання впродовж навчального року грошових стипендій від Фонду кращим студентам Прикарпатського національного університету.

«Це важлива подія для нашого університету. Підписана двостороння Угода, ініціатором якої виступив засновник Фонду, голова Програмної Ради Економічного Форуму в Криниці Зигмунт Бердиховський, спрямована на підтримку обдарованих студентів нашого університету, відзначення їх наукових досягнень та сприяння розвитку їх знань, вмінь та навичок. Наші студенти – єдині в Україні – стали стипендіатами Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень. Для нас це означає високу оцінку діяльності колективу університету та велику довіру з боку наших партнерів», – зазначив у своєму вітальному слові ректор Ігор Цепенда.

Бердиховський у своєму виступі подякував ректору університету за багаторічну співпрацю та особистий внесок у розвиток міжнародних зв`язків між Польщею та Україною. Високоповажний гість також високо оцінив успіхи Прикарпатського національного університету в реалізації міжнародних проектів, відзначив високі наукові здобутки викладачів та студентів в міжнародних програмах та запевнив про особисту подальшу підтримку та розширення співпраці.

Після підписання засновник Фонду вручив кращим десяти студентам університету сертифікати на отримання грошових стипендій Фонду. Експертна Комісія Фонду вирішила відзначити студентів, які набувають знання, зокрема, в напрямку туризму, природничих наук та економіки. Основними критеріями оцінювання стало володіння студентами англійською мовою на рівні B2, середній бал за період навчання (не нижче 4,5). Додатковою перевагою стало знання ними польської мови. Тож, нині і впродовж навчального року, студенти отримуватимуть щомісячно стипендію в розмірі еквіваленту 100 доларів.

Також Зигмунт Бердиховський запросив стипендіатів взяти участь у роботі XXVIII Економічного Форуму, який відбудеться 4-6 вересня цього року. Сьогодні Форум у Криниці вважається найбільшим та найвідомішим заходом, де зустрічаються найпотужніші представники світу, політики та бізнесу Центрально-Східної Європи. Протягом багатьох років в Криниці лунають важливі декларації від перших осіб держав, які стосуються економічної політики, а заяви учасників конференції цитуються світовими ЗМІ та обговорюються в експертних колах.

На завершення зустрічі Зигмунт Бердиховський анонсував для студентів університету проведення конкурсу магістерських робіт в рамках проекту “Європа Карпат”, переможця якого також буде відзначено премією Фонду.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.