11 Квітня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
За добу шахраї ошукали трьох прикарпатців

Попри застороги правоохоронців не довіряти невідомим телефонним співрозмовникам, перевіряти інформацію, почуту від них та не повідомляти персональних даних банківських карток, прикарпатці продовжують довіряти пройдисвітам.

Так, минулої доби за допомогою до правоохоронців звернулася 20-річна франківчанка. Дівчина кілька днів тому на Інтернет-сайті "ОЛХ" знайшла оголошення про продаж фотоапарата марки "Canon 600 D" та вирішила його придбати. Передоплату в сумі 3500 гривень перерахувала на вказаний продавцем рахунок, утім, у подальшому – ні фотоапарата, ні грошей, ні зв’язку із продавцем, інформує сектор комунікації обласного ГУНП.

Аналогічним способом пройдисвіти ошукали 52-річного мешканця Рожнятівщини. Чоловік на цьому ж сайті підібрав для покупки дитячий візок. Зв’язався з продавцем, узгодив ціну і перерахував 1800 гривень.

Наступне звернення до поліції надійшло від жителя Калуського району. 19-річний потерпілий повідомив, що йому на мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником служби безпеки місцевого банку. В ході розмови невідомий, під приводом заміни банківської картки, увійшовши в довіру до потерпілого, дізнався його дані банківської картки, після чого з рахунку юнака зникло близько 4 тисяч гривень.

За кожним зверненням потерпілих від шахрайських дій працівники поліції розпочали кримінальні провадження та здійснюють заходи щодо розкриття цих злочинів.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.