02 Квітня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
У Франківську відкрили простір технічної та ІТ-освіти для дітей та підлітків

Сьогодні, 2 квітня, у Промприладі провели прес-конференцію з нагоди відкриття Освітнього простору технічної та ІТ-освіти для дітей та підлітків на базі ревіталізованих площ заводу “Промприлад. Реновація”.

Проект профінансований німецькими партнерами. Це спроба створити позитивну альтернативу в першу чергу на рівні інновативних навчальних методик, які з раннього віку можуть допомагати розкривати потенціал "технічної творчості "і дівчат, і хлопців, пише фіртка.

Освітній простір відкривається в рамках проекту "Girls Can" неформальна технічна ІТ-освіта для дівчат, як шлях до сталого стійкого економічного розвитку".

Проект покликаний сформувати модель рівних можливостей для спільного розвитку технічних та комунікативних навичок у школярів різної статі від 7 до 14 років. Насамперед проектом охоплені навчальні заклади, які знаходяться неподалік.

За словами Альони Каравай, наступні 3 місяці цей простір працюватиме в тестовому режимі.

За словами координатора Сергія Никонорова, в проект залучено понад 20 викладачів зі шкіл.

"Наразі набрано 420 дітей від 5 до 15 років, вони відвідуватимуть по 10 занять впродовж трьох місяців. Кожне заняття - це окремий проект. Наше завдання ознайомити, навчити та залучити у цей напрям", - пояснює керівник "Робоклубу" Сергій Никоноров.

Наразі групи сформовані, їх формували самі викладачі.

Проте місця можуть звільнитися, залежно від зацікавленості дитини. Ті, хто не встиг зараз - зможуть записатися в групу з липня.

Крім того, 12 травня на Промприладі проведуть безкоштовний майстер-клас від "Робоклубу".




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.