13 Березня 2018    джерело:     розділ: Суспільство
Рейдові групи «Оса» здійснюють обстеження лісових масивів Прикарпаття

11 березня дві рейдові групи Надвірнянського та Солотвинського лісгоспів здійснювали обстеження лісових масивів.

В околицях села Битків Надвірнянського району працівники лісової охорони та єгерської служби виявили групу юнаків, одягнених у камуфляжний одяг, які розпивали алкогольні напої в альтанці неподалік лісу. Поряд з «відпочивальниками» знаходилися дві собаки мисливської породи «лайка», на землі лежали відстріляні гільзи, наплічники. За словами «відпочивальників», гільзи та наплічники їм не належать. Неподалік альтанки знаходилося авто. При огляді автомобіля та території біля альтанки зброї та ознак незаконного полювання рейдовою групою не виявлено.

Керівник групи «Оса» Солотвинського лісгоспу розповідає, що напередодні до лісівників надійшла інформація, що на межі Надвірнянського та Солотвинського лісгоспів ведуться браконьєрські дії – лунають постріли та вбито кабана. На місце події виїхало дві рейдові групи, до яких залучили працівників національної поліції.

«Під час обстеження лісових масивів група вийшла на сліди чоловіка з собакою та слід кабана, але незаконно добутої дичини не виявила. Також рейдова група Надвірнянського лісгоспу натрапила на групу юнаків, які розпивали спиртні напої неподалік лісу. Хлопці запевнили, що речі та гільзи, знайдені біля альтанки, їм не належать.

За підсумками рейду можна стверджувати, що канонада була – стріляли по пляшках», – розповідає Богдан Гладиш, керівник рейдової групи Осмолодського лісгоспу.

На власників собак складено два протоколи, проведена профілактична бесіда.

Нагадаємо, що у лютому закінчився сезон полювання. Протягом березня-квітня триває опорос самки кабана.

Відповідно до спільного наказу Мінприроди та Мінагрополітики «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)» майже в чотири рази збільшено розмір відшкодування збитків за браконьєрство.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.