02 Березня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
У Франківську презентують пілотний проект “Промприлад. Реновація”

В понеділок, 5 березня, о 13.00 на Промприладі пройде презентація пілотного проекту “Промприлад. Реновація”.

Пілотний проект площею 1732,8 м² запрацює у тестовому режимі уже в березні. Він є частиною масштабної ініціативи “Промприлад. Реновація”, що передбачає створення  сучасного інноваційного центру на перетині чотирьох основних напрямів розвитку регіону - освіти, мистецтва, нової економіки й урбаністики - на базі заводу “Промприлад”.

На пілотному поверсі розташуються коворкінг, конференц-зал, крафтові майстерні, офіси інноваційних компаній та партнерських організацій, зокрема, Управління інвестиційної політики Івано-Франкіської міської ради, галерея, урбан-лабораторія, мультимедіа лаб, танцювальна школа, дитячий простір, освітні програми, кафе, бар та ін.

Роботи з реконструкції пілотного проекту тривали 9 місяців, наразі тут уже працює коворкінг та конференц-зали. Протягом весни простір заповнюватиметься різними функціями. Дизайн простору розроблено архітектурним бюро "Zotov&Co" та архітектором Анною Пашинською.

Наступним етапом стане створення Fab Lab – відкритої майстерні для реалізації ідей у Парасольковому цеху заводу “Промприлад”. Вона матиме площу близько 700 м² та міститиме зону майстерень із обладнанням для роботи з деревом, металом та 3D-принтерами, швейну майстерню та навчальну зону.

Нагадаємо, що “Промприлад. Ренновація” має на меті формування креативного потенціалу в місті для створення можливостей, які б посприяли виведенню регіону на шлях динамічного розвитку. Оновлений завод має стати майданчиком для апробації та поширення знань і якісного практичного досвіду між фахівцями, спільнотами та компаніями.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.